Kund case Ubbink - Energibesparing med vår industrifläkt

En Förändring är i "Luften" på Ubbink i Nederländerna
Ubbink utvecklar, tillverkar och säljer innovativa takfönster för industriella och privata applikationer. Ubbink brinner för att göra byggnader mer energieffektiva samtidigt som de uppnår optimalt inomhusklimat. Produkterna är designade och tillverkade enligt mycket höga standarder, särskilt när det gäller värmeisolering. En garantitid på minst 10 år för material och installation är standard. Grundat 1896 har Ubbink produktionsanläggningar i Nederländerna och försäljningskontor i Belgien, Storbritannien och Frankrike. Exportförsäljningen ökar stadigt när Ubbink etablerar sig som en stark aktör i Västeuropa.

Traditionella höghastighetsfläktar är ingen hållbar lösning
För att behandla order snabbt lagras ett lager av takfönster på Ubbinks lageranläggningar i Doesburg, Nederländerna. För att optimera dess yta lagras varor i 8 till 9 meter höga pallställningar. Även om lagret är uppvärmt under vintermånaderna är det en utmaning att bibehålla en bekväm arbetstemperatur på golvnivå eftersom varm luft samlas under det 10 meter höga taket. Resultatet är enorma energikostnader varje vinter. Under sommarmånaderna rör sig inte luften alls, vilket gör att varm luft fastnar på golvnivå i byggnaden.
För att lösa dessa problem installerade Ubbink initialt tre höghastighetsfläktar i taket. Resultaten var mycket nedslående. Under vintern fördelades inte värmen runt byggnaden och oacceptabla drag skapades. På sommaren fanns det liten, om ens någon, kylande effekt. De höghastighetsindustriella takfläktarna visade sig vara dyra att driva och många behövdes för effektiv kylning. Den marginella effekten var bara tydlig om du stod direkt under dem.
"Vi försökte flera olika lösningar, men ingen av dem uppfyllde våra krav", sa lagerchefen Marcel Dibbes.

Inomhusklimatet förbättrades snabbt sedan Revolution Fläkten installerades.
Marcel Dibbes är förbluffad över resultaten, "Under de varmare månaderna är en mycket bättre temperaturnivå uppenbar i hela arbetsområdet. Detta uppnås med bara en Revolution Fläkt". Han fortsätter: "Revolution Fläkten visade verkligen sitt värde genom att flytta stora luftvolymer med låga hastigheter. Det fanns ingen känsla av drag alls. Nu när vintern har kommit kan vi börja se det verkliga värdet". "Våra anställda sa att deras arbetsområde aldrig har varit så bekvämt som det är nu. Revolution Fläkten flyttar den varma luften från taket till golvet där den behövs. Tidigare bar många av de anställda kroppsvärmare, vilket är besvärligt att arbeta i. I dag är dessa inte nödvändiga." Komfortfaktorn är inte det enda problemet. Marcel Dibbes tillägger: "Våra värmare behöver inte köras så mycket som de gjorde tidigare. Investeringen i Revolution Fläkten har visat sig vara riktigt lönsam. Vi förväntar oss en ROI-tid på bara 2 eller 3 år."

Förbättrad arbetsmiljö och lägre energikostnader

Energikostnader är ett hett ämne i rådande inflation.
Men oavsett hög- eller lågkonjuktur så är vår HVLS fläkt (High Volume Low Speed) det självklara valet för verksamheter som vill spara pengar på el och värme men samtidigt bibehålla en behaglig arbetsmiljö för sina anställda.
Gör som våra redan nöjda kunder, installera vår Revolution Fan - gör en årlig energibesparing på upp till 30% och skapa en behaglig arbetsplats för era anställda - året om!

Vi erbjuder en kostnadsfri energibesparingskalkyl så tveka inte på att höra av er till oss på Opening så berättar vi mer!